Σοκαριστικά στοιχεία για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών!

ΠΗΓΗ:https://talentabout.gr/

Αρκετοί ποδοσφαιριστές αμείβονται με ελάχιστα χρήματα μηνιαίως, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αργήσει να πληρωθούν.

Η παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, υπερασπίστηκε την εικόνα των μελών της, οι οποίοι ανέλαβαν την κοινωνική τους ευθύνη, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορανοϊού.

Η FIFPro, έδωσε σήμερα (16/7) στη δημοσιότητα, έκθεση σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

“Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και αθλητές από όλα τα αθλήματα, έχουν αναπτύξει απίστευτες πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν τις κοινότητες, τους συλλόγους και συχνά τους συμπαίκτες τους”,

δήλωσε σχετικά, ο γενικός γραμματέας της FIFPro, Γιόνας Μπέρ Χόφμαν και πρόσθεσε:

“Η αντίληψη του κοινού, ότι οι αθλητές δεν σέβονται την κοινωνική τους ευθύνη, δεν θα μπορούσε να είναι πιο λανθασμένη”.

 

Οπως προκύπτει από την συγκεκριμένη έκθεση, η ζωή της πλειονότητας των ποδοσφαιριστών που δεν παίζουν στην ελίτ του πρωταθλήματος τους είναι “συχνά αβέβαιη”.

“Η πεποίθηση ότι οι ποδοσφαιριστές ζουν μια ανέμελη και πλούσια ζωή έχει οδηγήσει τους φιλάθλους και το ευρύ κοινό, να έχουν υψηλές προσδοκίες σχετικά με την κοινή ευθύνη των παικτών στην καταπολέμηση του ιού. Αλλά πολλοί παίκτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βασίστηκαν ακόμη και σε πακέτα τροφίμων και οικονομική βοήθεια για να επιβιώσουν”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της, η FIFPro, το 45% των παικτών κερδίζουν λιγότερο από 1.000 δολάρια (περίπου 888 ευρώ) τον μήνα, το 41% πληρώνεται με καθυστέρηση, ενώ η πλειονότητα των παικτών, εισπράττει σε μηνιαία βάση, λιγότερα από 600 δολάρια (περίπου 525 ευρώ).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

https://talentabout.gr/2020/07/sokaristika-stoixeia-gia-tous-misthous-twn-podosfairistwn/?fbclid=IwAR0gTA3UCn9bjj6oBsANpdaFe4GRHSUYkZCct4gEgFMGDcWyU9YDt3UIpzo

 

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
P